به گزارش شهرآرانیوز؛ فتح الله بیات با اشاره به روند تعیین دستمزد کارگران اظهار کرد: هر سال در تعیین دستمزد نسبت به تورم سال بعد عقب هستیم، زیرا در شورای عالی کار برای دستمزد سال بعد تصمیم گرفته میشود در صورتی که تورم سال آینده به هیچوجه قابل پیشبینی نیست.
وی افزود: قانونگذار در بند ۲ ماده ۴۱ قانون کار سبد معیشت را درنظر گرفته تا هزینههای معیشت خانوار را تامین کند، زیرا احتمال اینکه در برخی از ماههای سال میزان تورم کاهشی یا افزایشی باشد وجود دارد.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با بیان اینکه دو آیتم نرخ تورم و سبد معیشت به هم وابسته هستند، گفت: اگر در برخی سالها تورم کاهشی بود، سبد معیشت هم در کنار آیتم اول قرار گیرد تا هزینههای معیشت کارگر را جبران کند.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه هر سال در جریان تعیین مزد دنبال این هستیم که تورم سبد معیشت کارگران را محاسبه و مبنای تعیین مزد قرار بدهیم ولی نباید تنها روی تورم متمرکز شویم و بند دو را نادیده بگیریم، لذا معتقدم بدون درنظر گرفتن سبد معیشت نمیتوانیم حقوق و دستمزد واقعی برای کارگران تعیین کنیم.
بیات همچنین بر ضرورت حمایت از واحدهای تولیدی و بنگاههای کوچک تاکید کرد وگفت: بیشتر بنگاههای کوچک به دلیل نبود نقدینگی یا ناتوانی در تامین مواد اولیه ممکن است در پرداخت حقوق دچار مشکل شوند که لازم است دولت از تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی کوچک با اعمال تخفیفهای بیمهای یا مشوقهای مالیاتی حمایت کند.
به گفته وی چنانچه کارفرمایان از طرف دولت حمایت شوند، تشویق میشوند که نیروی کار بیشتری به خدمت بگیرند و در عین حال کارگر خود را تامین میکنند. در این شرایط از افزایش دستمزد کارگر استقبال میکنند و به فکر تعدیل نیروی کار نمیافتند.
منبع: ایسنا